My Vinterdekk Blog
Måter å forbedre kjøreytelsen til din SUV
Måter å forbedre kjøreytelsen til din SUV

Måter å forbedre kjøreytelsen til din SUV

dekkene

En av måtene å forbedre din kjøreopplevelse som de fleste sjelden tenker på, er å sørge for at du har de beste dekkene montert på din SUV. Dekk har stor innvirkning på hvor godt din SUV vil utføre. Det vil diktere grepet og manøvreringen på veien. Det vil avgjøre hvor fort du kan ta hjørner når du kjører på svingete veier og hvor raskt du kan få bilen til å stoppe på både våte og tørre veier. Et SUV sommerdekk vil være det beste alternativet for de varme dagene; Uansett om veien er tørr eller våt, vil et høykvalitets dekk få deg der du vil sikkert og med den beste kjørekomforten.

Moderne dekk har utviklet seg mye og har et bredt spekter av innovasjoner fra stille sideveggteknologi som gjør dekkene veldig rolige til polerte riller for raskere fjerning av vann fra veglaget under regnfulle sommerdager. Alle disse forbedringene i slitebanen har gjort dekkene mye bedre enn dekkene i fortiden, men også bedre enn de billigere dekkene i dag.

Når du velger et dekk, kan EU-dekketiketter hjelpe deg med å gjøre et godt valg av dekk. Du vil sørge for at du har godt vått grep for å sikre at du har det beste dekket selv for de våte veiforholdene. Dette påvirker også bremselengden, slik at du kan holde seg borte fra ulykker. For dekk for å kunne levere ytelsen du forventer av dem, må minimum mønsterdybden være over 4 mm. Når dybden på sporene går under 4 mm, vil du miste mye av de viktigste ytelsene du forventer, og spesielt risikoen for aquaplaning øker. Derfor er det viktig å regelmessig sjekke mønsterdybden for å sikre at du er godt over terskelnivået. Rotasjon av dekk sikrer også at dekkene slites jevnt uavhengig av hvilken posisjon de har på bilen.

Deretter må du sørge for at du har riktig dekkstrykk i dekkene. Med feil trykk kan du ikke forvente å få best mulig ytelse fra dekkene. Temperaturen påvirker trykket, så kontroller temperaturen regelmessig. Kontroller alltid trykket når dekkene er kalde.

For mer informasjon om høykvalitets dekk, besøk: nokiantyres.no