My Vinterdekk Blog
Husk at en stor del av din sikkerhet er avhengig av dekkene dine
Husk at en stor del av din sikkerhet er avhengig av dekkene dine

Husk at en stor del av din sikkerhet er avhengig av dekkene dine

SUV sommerdekk

Når det gjelder kjøresikkerheten til en bil, er det en kombinasjon av hvor trygg bilen er og hvor trygg dekkene er. Dekkene er mer involvert i å forhindre ulykken, og bilen vil avgjøre hvor godt du vil overleve en krasj. Den sikreste bilen med dårlige dekk kan fortsatt oppleve ulykker dersom dekkene er i dårlig stand. Det er svært viktig å få de riktige dekkene til værforholdene du kan oppleve når du kjører. Kjøring med sommerdekk eller dekk som ikke er godkjent for vinterforhold, er under vinterforhold svært farlig. I verste fall vil du i utgangspunktet ikke ha grep eller trekkraft.

Så når du velger dekk for kjøretøyet ditt, må du bestemme hvilke dekk du trenger i løpet av året. Trenger du et sett med sommerdekk og et sett vinterdekk og skifte mellom årstidene? Hvis vintrene ikke er så sterke, kan du også velge å bruke et all-værdekk som kan håndtere både sommer og vinter. Uansett hvilken løsning du velger, må du sørge for at du har høykvalitets dekk. Dette gir deg den beste sikkerheten uansett hvilket vær du vil møte. Det beste alternativet hvis du har vintre, er alltid å ha et sett for somre og et annet sett for vintre. Dette vil holde deg trygg i løpet av vintrene, og vil gi deg den beste ytelsen i løpet av sommeren.

I løpet av sommeren er det for det meste de store sommerregner som kan forårsake problemer, så du trenger gode dekk som kan bidra til å forhindre vannplanlegging. Dekkene har utviklet seg mye, og nye innovasjoner i slitebanenes design har blitt lansert som forbedrer vannstrømmen fra overflaten for å forhindre forekomst av aquaplaning. For vinteren må du sørge for at du har dekk som kan håndtere snø, is og slask. Disse forholdene er umulige å takle hvis du har sommerdekk. En vinter godkjent all-værdekk, kan klare, men hvis vintrene er alvorlige, er det bedre å bytte dekk mellom årstidene, men du må sørge for at du bytter dekkene i tide.

For mer informasjon om god kvalitet dekk for riktig sesong, besøk: https://vianor.no/