My Vinterdekk Blog
Kjør trygt i alle vær
Kjør trygt i alle vær

Kjør trygt i alle vær

all vaaerdekk

For sikker kjøring er du avhengig av dekkene dine og dine kjøreferdigheter. Dekkene spiller en grunnleggende rolle for å sikre at du forblir trygg når du kjører. Været påvirker evnen til å kjøre, mens det ikke bør stoppe oss. Det er bare at du må matche dekkene for tilstanden du vil møte. Ved å dekke de riktige dekkene og vær, dersom kvaliteten på dekkene er bra, vil du være trygg å kjøre.

Hvis du bor i et område med store værbytter, vekslende mellom vinter og vinter, så vil sommerdekkene ikke være nok til å takle forholdene. Du må da gå for å ha to sett med dekk og skifte mellom dem, avhengig av sesong, eller så kan du velge et helt vær dekk som bør godkjennes for vinterforhold. All-værdekk er designet for å håndtere alle værene som du kan møte, uansett om det er tørre sommerveier eller isete og snødekte vinterforhold. Du vil fremdeles være bedre ute om vinteren med bestemte vinterdekk, og hvis du har en solid vinter igjen, bør du bytte mellom dekk. Men hvis du bor i et område hvor du aldri er helt sikker på om det vil være en ekte vinter eller ikke, og raske endringer i vær som kan gi deg feil dekk. For disse tilfellene er all-værdekkene svært viktige og en stor grunn til at du kan kjøre hver dag uansett vær, og du trenger ikke å bekymre deg for værmeldingene.

Hvis du bestemmer deg for å bytte dekk mellom årstidene, vil du trenge et sett med sommerdekk og et sett vinterdekk. Du må sørge for at du bytter dekkene i tide, slik at du har vinterdekkene på bilen din før vinteren kommer og la dem stå til vinteren har forsvunnet til fordel for sommeren. Du vil ikke kjøre med vinterdekk om sommeren, da de blir veldig myke og slites ut raskere enn beregnet. Hvis du har vinterdekk på vinterdekk, er det bestemmelser om plassering når de dundrede dekkene må fjernes, og også når de tidligste kan monteres på bilen for å være klar for vintersesongen.

For mer informasjon om all-værdekk, besøk: https://vianor.no/