My Vinterdekk Blog
Sørg for å få et godt sett med SUV sommerdekk
Sørg for å få et godt sett med SUV sommerdekk

Sørg for å få et godt sett med SUV sommerdekk

sommerdekk

Det gode med å kjøpe en SUV i stedet for mindre personbiler er at de har bedre sikkerhetsstatistikk. Sikkerheten avhenger imidlertid mye av dekkene du har på bilen din. SUVer som er større og tyngre enn vanlige biler, må ha spesifikke SUV-dekk. Når du kjøper dine nye SUV sommerdekk, er det noen ting du må vurdere. Noen av dem er oppført på EU-dekkmerkning, og de inkluderer rullemotstand, våtgrep og dekkstøy.

Det er andre som skal inkluderes, og det er så godt dekkene kan forhindre aquaplaning og hvor gode de er når det gjelder stabilitet og kontroll. De tre første er enkle som de er angitt på dekketiketten, slik at det er enkelt å sammenligne mellom dekkene hvor godt de utfører mot de andre dekkene. Når det gjelder aquaplaning egenskaper, har du en tendens til å måtte lese om dekkene eller se hvordan de utfører i tester gjort av bilmagasiner. For stabilitet og kontroll må du prøve å kjøre for å se hvor godt de utfører på veien, og helst montert på en lignende bil som du har.

Ved å velge en lav rullestyrke får du bedre drivstoffeffektivitet, så dette vil spare penger når du kjører. Dekkstøyen påvirker kjørekomforten, mens det våte grepet vil påvirke hvor raskt du kan få din SUV til et stopp hvis du trenger å stoppe raskt. Dette er viktig fra et sikkerhetssynspunkt, da du ofte kan unngå ulykker hvis du kan få din SUV å stoppe raskt.

Det er viktig å vite at SUV sommerdekkene bare skal brukes under pluss grader, når du går under null grader blir dekkene vanskelige og ufleksible og vil ikke kunne gi deg grepet du trenger for sikker kjøring. Derfor er det viktig å bytte til SUV vinterdekk eller SUV all-værdekk når vinterperioden nærmer seg og temperaturen synker under null grader. Det er ikke nødvendig at du har vinterforhold som snø, is eller slask for å være farlig å kjøre; det er nok hvis temperaturen faller.

For mer informasjon om SUV sommerdekk, besøk: https://vianor.no/