My Vinterdekk Blog
Hold din SUV trygg i alle vær
Hold din SUV trygg i alle vær

Hold din SUV trygg i alle vær

sommerdekk

Hvis du eier en SUV og bor i et område som opplever varierende vær gjennom hele året, slik at det inkluderer vintervær, må du ha dekk som er designet for å håndtere disse forholdene. SUV sommerdekk, til tross for å se robust, blir hard og stiv når temperaturen går under null grader Celsius. Ved disse lave temperaturer vil gummien som er beregnet til sommerbruk, ikke kunne gi deg det nødvendige grepet og trekkraften du trenger for sikker kjøring. Her trenger du et dekk som er designet for disse temperaturene, et dekk som har en annen gummiforbindelse slik at den forblir myk selv ved lave temperaturer.

For vintertemperaturer kan du velge et SUV all-værdekk som kan takle både sommer- og vinterforhold, eller så kan du velge et SUV vinterdekk. Hvis du bestemmer deg for å bare bruke ett dekk for hele året, trenger du all-værdekk. Dette gir deg gode kjøreegenskaper gjennom hele året, og du vil alltid være klar til å kjøre uansett vær eller værvarsel. Det er et perfekt dekk for områder som ikke blir for varme om sommeren, og også vintrene er ikke så betydelige. Hvis du virkelig har en tydelig sommer og vinter, er du alltid bedre å ha to sett med dekk og bytte mellom dem for å få best mulig sikkerhet og ytelse. Du må imidlertid være forsiktig i perioder mellom sesongene, når du kanskje endrer for sent fra sommer til vinterdekk eller da du bytter til tidlig fra vinter til sommerdekk. Dette er en god ting med all-værdekk som du ikke trenger å bekymre deg for å ha feil dekk på bilen din.

Hvis du velger et SUV vinterdekk, har du ytterligere to alternativer, du kan velge et piggdekk eller et piggfrie dekk. Piggdekkene er bedre på is, som du har pigg som kan grave inn i isen. Det er imidlertid flere restriksjoner på de belagte dekkene, du må sjekke lokal lovgivning dersom de er tillatt i ditt område og de områdene du har tenkt å kjøre. De piggfrie dekkene er like gode på snø og med forbedringer i slitebanen design; de er nesten like gode som pigg på is.

For mer informasjon om SUV-dekk for ulike vær, besøk: https://vianor.no/