My Vinterdekk Blog
Sjekk Din Mønsterdybde På SUV Sommerdekkene
Sjekk Din Mønsterdybde På SUV Sommerdekkene

Sjekk Din Mønsterdybde På SUV Sommerdekkene

sommerdekk

SUVer er flotte og trygge biler, men bare like sikre som kvaliteten på dekkene dine. Mønsterdybde på dekk er viktig for å sikre at nøkkelegenskapene er intakte. Når du går under terskelverdien på 4 mm dybde, mister du mange nøkkelegenskaper. Disse inkluderer bremselengde, grep og evne til å forhindre vannplanlegging. Derfor er det viktig at du sjekker din mønsterdybde og helst også overvåker fremdriften. Den enkleste måten å måle dybden på er å skyve en mynt inn i slitebanen og måle hvor langt du var i stand til å presse den. Hvis det er stor forskjell mellom for- og bakdekk i form av dybde, bør du rotere stillingen slik at du kan jevne ut slitasje.

Når du går under 4 mm, bør du kjøpe et nytt sett med SUV sommerdekk, slik at du kan fortsette å kjøre trygt. Du bør alltid kjøpe et sett med 4 nye dekk. Hvis du bare bytter 2, vil du ha ujevnt grep mellom forsiden og baksiden av SUV, og det vil føre til at SUVen går over eller under styring. Det er også viktig å rotere dekkene slik at du kan sikre at dekkene dine slites jevnt ut.

For hybrid SUVer, da de er tyngre, vil de vise høyere grad av slitasje, så det er enda viktigere at du sjekker slitedybden og sørger også for at når du kjøper dekkene du får et sett som er designet for hybrid SUVer .

For bedre sikkerhet, må du ha gode dekk, og du må sørge for at du vedlikeholder og roterer dem slik at de varer lenge. En viktig del av vedlikeholdet er visuell inspeksjon av dekkene for å kontrollere at det ikke er noen kutt eller sprekker. Du må kontrollere dekkstrykket, for å sikre at du har riktig dekkstrykk som angitt i brukerhåndboken. Lavt trykk vil føre til høyere dekkslitasje og også bidra til høyere drivstofforbruk.

For flere tips om SUV sommerdekk, besøk: vianor.no