My Vinterdekk Blog
Ikke forsink kjøp av nye dekk
Ikke forsink kjøp av nye dekk

Ikke forsink kjøp av nye dekk

allvaersdekk

Bruk av utslitte dekk kan være forbundet med stor fare. Hvis du har gjort leksene dine og sørget for at du har investert i dekk av høy kvalitet, trenger du bare å vedlikeholde dem ordentlig. Det er viktig at du overvåker dekket og sjekker når de er i nærheten av punktet når det er på tide å skifte dem.

Du har kanskje to sett med dekk, et sett med sommerdekk og et sett med vinterdekk, så du skifter uansett dekk to ganger per år, så det kan føles naturlig å kjøpe nye dekk da og gjøre endringen når du neste gang trenger det sommerdekk. Dette betyr at du ikke har noen sommerdekk som venter på å bli montert når snøen smelter neste år, og du må begynne å se etter nye dekk. Når du bytter fra vinterdekk til sommerdekk, har du en tendens til å ha et ganske smalt vindu for å gjøre endringen, spesielt hvis du har piggdekk, noe som etterlater deg et 2 ukers vindu. Med dette allerede trange vinduet og mange biler som trenger å bytte dekk, og noen av de andre også vil kjøpe nye dekk, kan det være en stressende satsing å vente. Det er bedre å legge til et nytt sett med dekk om sommeren, når det er mindre hastverk på dekkstasjonen for å få nye dekk eller for at de skal gjøre endringen.

Det er bedre å forsikre deg om at du er i trygghet mens du kjører de siste månedene av sommersesongen med et nytt godt sett med dekk som er bedre til å beskytte deg mot vannplaning i løpet av den regnfulle høsten, at bilkjøring på slitne dekk, endret. Risikoen for vannplaning kan korreleres direkte med dybden på sporene, der risikoen din vil være mye høyere når du har lav slitedybde. Også bremseavstanden vil bli forlenget både på tørre og våte veier. Høsten kan ofte være regnfylt, så du må passe på at du har gode dekk slik at du trygt kan kjøre på de våte veiene. Så sørg for at du sjekker mønsterdybde på dekkene dine, slik at du vet når det er på tide å bytte dem for et nytt sett med dekk.

For nye sommerdekk, besøk: https://www.nokiantyres.no/