My Vinterdekk Blog
Ikke glem å sjekke dekkene dine om sommeren
Ikke glem å sjekke dekkene dine om sommeren

Ikke glem å sjekke dekkene dine om sommeren

sommerdekk

Når du kjører om sommeren, kan det være noen av de morsomste og givende tider. Ofte kjører vi mer på sommeren, da det er en fin følelse av frihet. Å kjøre om vinteren ser alltid ut til å ta litt mer krefter. Sommeren er også tiden på året der du kan skyve bilens ytelse litt mer. For å sikre at den er i stand til å reagere slik du vil ha den, må du sørge for at sommerdekkene dine er i god stand. Dårlige dekk vil ha veldig skadelig innvirkning på bilens ytelse. Bilen din kan skli når du tar skarpe hjørner, og ytelsen din på våte overflater vil være dårligere med høyere risiko for vannplaning.

Dette kan også skje hvis du har gode dekk, men lufttrykket ditt er langt unna. Feil dekktrykk kan påvirke ytelsen alvorlig, men kan også slite dekkene dine raskere. Når du har for lavt dekktrykk, øker rullemotstanden, noe som fører til økt slitasje. Dette betyr at du må investere i et nytt sett dekk tidligere enn dekkets forventede levetid. Dette kan være ganske kostbart. Du vil også øke drivstofforbruket til bilen din, slik at du bruker mer drivstoff for å kjøre den samme distansen. Kombinasjonen av høyere dekkslitasje kombinert med høyere drivstoffkostnader kan raskt gjøre kjøringen din ikke bare mindre sikker, men også veldig dyr. Så mange problemer med kostnadene, for noe som er veldig enkelt å sjekke når du uansett besøker bensinstasjonen for å fylle bensin. Det tar ikke mange minutter å sjekke dekktrykket til alle de fire hjulene.

Du bør også foreta en visuell inspeksjon for å sjekke at dekkene ser bra ut og er fri for kutt og sprekker. Det kan være lett å skade dekkene ved å slå på fortauskanten mens du parkerer. Du bør også sjekke om det er noen steiner som sitter fast i slitebanen, da de kan skade slitebanen. Da må du måle mønsterdybden på sporene, noe som enkelt kan gjøres ved å sette en mynt i slitebanen og måle dybden. Hvis du er under 4 mm mønsterdybde, må du kjøpe et nytt sett dekk for å sikre sikker kjøring. Hvis du gjør alle disse vedlikeholdstrinnene, vil du være i trygge hender på veien.

For mer informasjon om hvordan du vedlikeholder sommerdekkene for optimal ytelse, besøk: https://www.nokiantyres.no/