My Vinterdekk Blog
Måter å forbedre kjøringen i sommersesongen
Måter å forbedre kjøringen i sommersesongen

Måter å forbedre kjøringen i sommersesongen

sommerdekk

Flere ting kan påvirke kjøreegenskapene våre. Noen er avhengige av kjøringen vår; noen av bilens ytelse, og andre kommer ned til dekkene. Dekk spiller en viktigere rolle enn de fleste tror. Hvis dekkene dine er dårlige, vil kjøringen bli dårligere og mindre sikker. Hjørnevirkningen din vil avta, i tillegg til at bremselengden din vil øke. Hvis du har sommerdekk som er utslitte, har du større sannsynlighet for at du skal havne under kjøring på våte veier eller under kraftig regn. Dette kan variere farlig og påvirke sikkerheten din alvorlig.

Hva er årsaken til dette? Når du har slitte dekk, dekk som har en mønsterdybde under 4 mm, forårsaker ofte disse problemene. For folk som veksler mellom sommerdekk og vinterdekk, kan det være fristende å vente med å bytte dekk til du må, men det kan føre til fare for din kjøresikkerhet. Hvis folk visste farene de setter seg inn i, ville flere sannsynligvis byttet dekk umiddelbart når de merker at de har nådd 4 mm mønsterdybde.

Du vil ikke risikere å være i en ulykke bare fordi du ikke kan bremse i kort nok avstand, på grunn av dårlige dekk. Så å bytte sommerdekk midt i sesongen er det eneste fornuftige å gjøre. Du trenger heller ikke bekymre deg for å få nye sommerdekk neste år, ettersom de du kjøper nå vil være bra i noen få sesonger. Du sparer ikke noe ved å vente, og du setter mye fare, deg selv og andres sikkerhet. En ulykke vil nesten alltid være dyrere enn noen dekk du kjøper.

Du må overvåke og sjekke mønsterdybde på dekkene dine, slik at du kan forutsi når du kommer til 4 mm-merket. Hvis du er på 8 mm, trenger du ikke måle så hyppig som når du er på 5 mm. Når du når 4 mm-merket, bør du kjøre via en dekkstasjon og sjekke utvalget av dekk og kjøpe et nytt sett og få dem til å skifte dekk for deg. Du bør alltid kjøpe et komplett sett med dekk for å sikre at du ikke påvirker bilens ytelse negativt.

For mer informasjon om nye sommerdekk, besøk: https://www.nokiantyres.no/