My Vinterdekk Blog
Alle værdekk er ikke perfekt for all slags vær
Alle værdekk er ikke perfekt for all slags vær

Alle værdekk er ikke perfekt for all slags vær

vinterdekk

Dekkene i kategorien all-vær har vært en velsignelse for mange bilister, siden de nå føler seg mer frigjort for ikke å måtte bekymre seg for værmeldinger før de drar ut. Dette er i hvert fall sant hvis du har valgt et premium dekk som er testet og godkjent for vinterforhold. Disse dekkene har 3 PMSF-symbol på dekkets sidevegg. Dette symbolet indikerer at det har overholdt kravene som regulerer vinterdekk.

Du kan enkelt reise mellom forskjellige land og bryte lovverket når du krysser grensene på grunn av å ha dekk som ikke er lovlige i landet. Noen land vil begrense piggdekk, og noen land vil kreve vintergodkjente dekk, noe som betyr dekk med 3 PMSF-symbol. Dette kan forårsake noen problemer når du reiser i løpet av året mellom land, oftest i vintersesongen på vinterturer. Det kan bli kostbart hvis du har piggdekk på bilen din, og du planlegger å passere gjennom Tyskland på vei sørover. For å unngå problemer underveis, bør du alltid sjekke hva som kreves av de forskjellige landene når det gjelder forsikringer og hvilke dekk du har lovlig lov til å ha. Å håndtere problemene før du reiser vil alltid spare kostnader langs veien.

De vintergodkjente all-værdekkene fungerer både på vinteren og på sommeren. Imidlertid under ekstreme vinterforhold med mye is, er et solid sett med piggdekk alltid et bedre og tryggere valg. Ingenting kan virkelig slå metallbolter hva det kommer til grep og trekkraft på is. På snø fungerer all-værdekk ordentlig, men et piggfrie dekkende vinterdekk vil ha et slitebanemønster designet for riktige vinterforhold, mens dekkene til all-vær også trenger å integrere mye annen funksjonalitet i slitebanen for varme og kalde forhold både. Dette betyr at piggfrie dekkens vinteregenskaper vil være bedre for dette formålet.

Man må bare huske at det å ha all-værdekk er et kompromissdekk som er bra uansett værforhold, men det er ofte bedre dekk for dagens forhold. Dette betyr at du fortsatt bør respektere omgivelsene og forholdene og være forsiktig når du kjører under ekstreme forhold.

For mer informasjon om dekk til alle vær, besøk: https://www.nokiantyres.no/