My Vinterdekk Blog
Beste dekk for ett område er kanskje ikke det beste for et annet område
Beste dekk for ett område er kanskje ikke det beste for et annet område

Beste dekk for ett område er kanskje ikke det beste for et annet område

sommerdekk

Dekk er utviklet og designet for et bestemt formål, for visse overflater og temperaturområder. Du vil ha sommerdekk, vinterdekk og all-værdekk. For vinterdekk har du også både piggdekk og piggfrie dekk. Hvilket dekk som er best for deg vil avhenge mye av hvor du bor og hva er de normale værforholdene du pleier å oppleve i løpet av et år. Hvis du har en tendens til å oppleve 4 klare sesonger i løpet av året med en varm sommer og en kald vinter, bør du velge å ha to sett med dekk, et sett med sommerdekk og et sett med vinterdekk. Dette vil gi deg den beste kjøreytelsen og de beste sikkerhetsaspektene i løpet av alle årstider.

Hvis du har litt mer uskarpe årstider, der du sjelden har vintre, men noen ganger gjør du det. Jeg vil anbefale vintergodkjente all-værdekk. Dette vil fungere hele året og gi deg sikker og pålitelig kjøring uansett værforhold. På denne måten kan du klare deg med ett sett dekk for hele året. Det eneste du trenger å gjøre er å rotere dekkene i løpet av året for å forsikre deg om at de sliter jevnt og at du kan maksimere sikkerheten din på veien. Rotasjon gjøres ved å skifte plass bak og dekk for å eliminere eventuelle forskjeller i slitasje mellom dem. på hver 5000 – 8000 kilometer.

Det er en veldig praktisk måte å styre hele året på, uten å måtte bekymre deg for hvilket vær du måtte møte når du kjører, og du vet at du kan kjøre trygt uansett værforhold. En av utfordringene med å ha to sett med dekk er alltid når du skal bytte dekk for optimal sikkerhet. Spesielt når du bytter fra sommerdekk til vinterdekk. Du ønsker ikke å skifte for sent, da det ikke ville være trygt å kjøre med sommerdekk når du allerede har glatte vinterveier. Å gå den andre veien er mindre et problem. Det er bare hvis du har piggdekk der det kan være begrensninger for når de må tas av, men med ikke-piggdekk er det ingen begrensninger.

Her er det å kjøre med rette dekk og spare slitasje på dekkene, hvorfor du ikke ville kjørt med dem for lenge etter at vinteren er over. Ikke-piggdekkede vinterdekk som har blitt ujevnt slitt av grove vårveier, er ikke noe mål for gode sommerdekk. Sommerdekk er det tryggeste og mest økonomiske valget for sommerkjøring. Så sørg for å planlegge endringene dine hvis du har to sett.

For mer informasjon om dekk for alle årstider, besøk: https://www.nokiantyres.no/