My Vinterdekk Blog
Sommer- og vinterdekk er den beste kombinasjonen for helårs sikkerhet
Sommer- og vinterdekk er den beste kombinasjonen for helårs sikkerhet

Sommer- og vinterdekk er den beste kombinasjonen for helårs sikkerhet

sommerdekkene

Den beste måten å kjempe mot utfordringen med å skifte vær mellom årstidene, er å ha to sett med dekk og skifte dekk mellom sommer og vintersesong. Dette vil tillate deg å ha de beste dekkene for hver sesong og den beste sikkerheten og ytelsen fra dekkene. Det er alltid vanskelig å designe et dekk som kan klare en så stor forskjell i forhold. Dette er grunnen til at du må bytte dekk. Om sommeren vil du trenge et mye annet dekk, et dekk som gir gode resultater på tørr og våt asfalt og kan håndtere høye hastigheter og har gode hjørnegenskaper. Dekk skal også ha gode egenskaper for å forhindre vannplaning.

Et sommerdekk vil fungere veldig dårlig i kalde og vinterforhold da gummiblandingen som brukes i sommerdekk er optimalisert for varme temperaturer. Dette betyr at gummien ved lave temperaturer vil bli veldig hard og ikke kunne gi det nødvendige grepet som er nødvendig om vinteren. Dette er grunnen til at du må bytte dekk til et sett med vinterdekk. Vinterdekk har en helt annen gummisammensetning. Sammensetningen er optimalisert for kaldt vær, slik at de forblir myke og i stand til å overholde veibanen for optimalt grep.

Med vinterdekk kan du også velge om du vil ha piggdekk eller ikke piggdekk. De piggdekkede har metallknotter som stikker ut av slitebanen for å sikre godt grep. Dette vil være det beste alternativet for isete overflater. For de piggfrie dekkene bruker de en unik slitebanedesign for å skape grepet på is, som gir deg fortsatt godt grep, men ikke så bra som med de bratte piggene. Når det gjelder snø, vil begge disse dekkene fungere bra, bortsett fra på tettpakket snø, som blir nesten som is og her igjen vil piggene være bedre.

Dette er det beste alternativet for å sikre at du holder deg trygg hele året. Hovedutfordringen vil være når du faktisk skal gjøre endringen. Med piggdekk har du ofte begrensninger i perioden de kan brukes, men du vil forsikre deg om at du har dem montert på bilen din før vinterværet kommer, da det ikke er trygt å kjøre uten dem på bilen din.

For mer informasjon om sommer- og vinterdekk, besøk: https://www.nokiantyres.no/