My Vinterdekk Blog
Dekk til SUV-er
Dekk til SUV-er

Dekk til SUV-er

Det er viktig å innse at SUV-er må utstyres med riktige SUV-dekk. Du trenger spesielle SUV-sommerdekk og SUV-vinterdekk, med mindre du velger å velge SUV all-værdekk. Uansett hva du velger, sørg for at du kjøper dekk av førsteklasses kvalitet, for å sikre at du har gode og holdbare dekk.

Dekk av høy kvalitet har også lavere rullemotstand, noe som betyr lavere dekkslitasje og lavere drivstofforbruk. Dette kan spare deg for mye penger i det lange løp mens du kjører.

Hvis SUV-en din er elektrisk eller hybrid, må du forsikre deg om at dekkene har blitt indikert at de kan brukes til disse tyngre og høyere kjøretøyene der slitasjen er høyere. Hvis du er eier av en hybrid- eller elektrisk SUV, må du sørge for å se etter dekkene som er indikert for dette.

Forsikre deg om at du roterer dekkene ofte nok til å jevne ut forskjeller i slitasje mellom dekkene foran og bak. Dette vil føre til lengre dekk levetid og vil jobbe mot at du kan bytte alle de fire dekkene samtidig.

For vinterforhold, velg et SUV vinterdekk som enten er piggdekk eller ikke-piggdekk eller et vintergodkjent all-værdekk. De vil alle fungere bra i alle vinterforhold. For is, vil SUV piggdekk være det beste alternativet for å ha et best mulig grep.

Forsikre deg om at du skifter til vinterdekk i god tid før vinteren kommer, det vil si hvis du ikke har ordentlige all-værdekk montert. Sjekk dekktrykket for å sikre at du har riktig dekktrykk, da lavt dekktrykk også kan føre til høyere dekkslitasje og høyere drivstoffkostnader.

For mer informasjon om dekk til alle vær, besøk: https://www.nokiantyres.no/