My Vinterdekk Blog
Å velge riktige vinterdekk krever litt tid og krefter
Å velge riktige vinterdekk krever litt tid og krefter

Å velge riktige vinterdekk krever litt tid og krefter

vinterdekk

Når du er i markedet for å kjøpe et nytt sett med vinterdekk, er det verdt å undersøke eller gå til en ekspert dekkforhandler. Riktig dekkvalg avhenger både av hvilken type kjøretøy du har og hvor du bor. Noen områder kan ha veldig tøffe og lange vintre, og noen områder vil kanskje bare se noen sporadiske staver av vintervær. Da har du selvfølgelig områdene der du ikke ser noen vinter, der det ikke anbefales å bruke vinterdekk med mindre de planlegger å kjøre til et vinterdestinasjon.

Når det gjelder dekk som takler vinteren, har du piggdekk, som har best mulig grep og ytelse på isete overflater. Da har du også piggfrie dekk som er fullverdige vinterdekk som ikke bruker metallbolter for å skape grep. De bruker unik slitebanedesign og kan bruke teknologi som kryo-krystaller i slitebanen for å skape en slipende overflate som gir deg grep på isete overflater. Disse dekkene er ikke beregnet på sommerbruk, da gummiblandingen og slitebanen har blitt optimalisert for vinterforhold. Endelig har du all-værdekk som er godkjent for vinterforhold.

Vintergodkjente all-værdekk, som alltid er piggfrie dekk, er mer allrounddekk som kan brukes hele året. De har en gummiblanding som takler et bredere temperaturområde. De lar deg være trygg hele året uansett vær. Det er det perfekte dekket å bruke når du virkelig er avhengig av bilen din og ikke ønsker å bekymre deg for værmeldingen eller ende opp med å våkne opp om morgenen til det faktum at du har feil dekk for de nåværende værforholdene. De er perfekte for områder som ikke har så tøffe vinterforhold, slik at du føler at du ikke trenger helt dedikerte vinterdekk. Hvis du har lange tøffe vintre, bør valget ditt være mellom piggdekk eller piggfrie dekk. Valget er mer avhengig av personlig preferanse og områdets værforhold. Hvis du har mer snø, er de begge like gode, og da gir piggfrie deg litt mer fleksibilitet da du fritt kan reise mellom land. Piggdekkene anses som overlegne hvis du kjører under isete forhold og vil ha det ultimate grepet, da er piggdekkene ditt beste valg.

For mer informasjon om dekkalternativer for vinterforhold, besøk: https://www.nokiantyres.no/