My Vinterdekk Blog
Det er på tide å begynne å tenke på vinterdekk
Det er på tide å begynne å tenke på vinterdekk

Det er på tide å begynne å tenke på vinterdekk

all vaaerdekk

Når sommeren er over og vinteren nærmer seg, er det viktig å begynne å tenke på hva du vil gjøre videre. Hvis du trenger vinterdekk, må du begynne å planlegge når du skal bytte til vinterdekk. Du må også vurdere om du har noen vinterdekk å bytte til. Er de du brukte forrige sesong fortsatt gode nok til å holde deg trygg mens du kjører under utfordrende vinterforhold? Hvis ikke, må du begynne å lete etter et nytt sett med dekk som har de beste egenskapene for kjøretøyet og for området du bor i og etter forholdene du pleier å kjøre i.

Når du har funnet ut om du trenger nye dekk eller ikke, bør du begynne å planlegge når du vil montere dem på bilen. Noen mennesker gjør dekkbyttet selv, noe som er mulig, men det anbefales fortsatt at du lar en profesjonell dekkverksted gjøre endringen for deg. Det er ikke bare at de har riktig utstyr for å gjøre det, men de er også eksperter på dekk, så de vil kunne vurdere begge dekkene de tar av for eventuelle feil og de vil sjekke dekkene som går på bilen slik at du vet at dekkene som skal monteres er i god stand. De sørger også for at rotasjonen gjøres riktig, de balanserer dekkene slik at du får en jevn kjøreopplevelse og de sørger for at dekktrykket er riktig slik at du kjører bort med dekk som er i god stand og har riktig dekktrykk.

Når det gjelder vinterdekk, er det viktig at de holder høy kvalitet. Hvis du trenger overlegen grep på is, kan du kjøpe piggdekk, ellers velger du piggfrie dekk, som er mer fleksible på de europeiske veiene. Kontroller løpebanen dybde regelmessig, slik at du vet når det er på tide å skifte dekk for et nytt sett. Uten riktig slitedybde vil du ha lengre bremseavstand, dårligere grep og trekkraft, så det er ikke like trygt å kjøre. Det er også mer sannsynlig at du går i slaskplaning, der du mister kontakten med veibanen og havner uten kontroll over kjøretøyet. Den beste måten å unngå dette på er å ha dekk med riktig design og dybde.

For mer informasjon om vinterdekk, besøk: https://www.nokiantyres.no/