My Vinterdekk Blog
Vinterdekk til SUV-en din
Vinterdekk til SUV-en din

Vinterdekk til SUV-en din

vinterdekk

Når du ser etter vinterdekk til en SUV, må du se etter spesielle SUV-dekk, det er spesielle SUV piggdekk og SUV piggfrie dekk. Noen indikerer til og med at de er bra for elbiler, noe som er viktig å sjekke om bilen din er en hybrid eller en elektrisk. Hvis du velger dekk for en hybrid- eller elbil eller en SUV som ikke er anbefalt for den bruken, kan det hende at de slites ut for fort, da slitasjen er høyere på grunn av høyere dreiemoment og deres innebygde høyere vekt på grunn av tunge batteripakker.

På grunn av høyere slitasje med hybrid- og elbiler, er det viktig å rotere dekkene når forskjellen i slitedybden er 2-3 mm. Du må spore mønsterdybde slik at du vet når det er på tide å rotere. Det kan hende at du trenger å rotere i 3-4 måneder for å være sikker på at du kan få mer levetid ut av dekkene dine. Selv om du skifter mellom sommer- og vinterdekk, og du er vant til å gjøre rotasjonen under disse anledninger, kan det hende at høyere slitasje på elbiler gjør dette for sjelden. Så det kan hende du må gjøre det litt oftere, og derfor må du måle og følge med på dekkets slitasje.

Hvis du bor og opplever nordiske vintre, er Nokian Hakkapeliitta R3 SUV et flott dekk for ekte vintervær, med Aramid Sidewalls for å gjøre den enda mer stikkbestandig. Det er flott for både bensin og elbiler. Hvis du opplever flere sentraleuropeiske vintre, har du Nokian WR SUV 4 som er flott på både våte og vinteroverflater. Så uansett om du har regn, snø, is eller slaps, vil disse dekkene komme deg trygt til ditt endemål.

Nøkkelen for sikkerhet er at selv SUVer trenger ordentlige vinterdekk. Selv om de ser ut som om de ville være i stand til å kjøre gjennom alle typer terreng, kan kulden gjøre at selv de mest robuste dekkene blir ekstremt harde og får dem til å miste mye av evnen til å skape grep på selv normale veier. Hvis du da kombinerer det med ordentlig vintervær med snø og is, kan du være i farlig kjøretur. Så sørg for at du får et sett av SUV vinterdekk av høy kvalitet.

For mer informasjon om SUV vinterdekk, besøk: https://www.nokiantyres.no/