My Vinterdekk Blog
Beskytt din hybrid med riktige vinterdekk
Beskytt din hybrid med riktige vinterdekk

Beskytt din hybrid med riktige vinterdekk

SUV sommerdekk

Hybridbiler er flotte, ettersom de bruker mindre drivstoff, ettersom de er en kombinasjon av bensindrevet bil og en elbil, så du har mindre CO2-utslipp og en miljøvennligere bil. Du vil utstyre det med dekk med lav rullemotstand, slik at du bruker enda mindre drivstoff, og komme lenger med alle elektriske ladninger. Du må også sjekke at dekkene er beregnet på elbiler, siden de er tyngre og vil trenge mer slitebestandige dekk, slik at de ikke slites ut for raskt.

Å sørge for at vinterdekkene er av god kvalitet er selvfølgelig veldig viktig, slik at de vil vare lenger, holde deg tryggere, da de vil ha bedre egenskaper når det gjelder grep og bremseavstand. Dette er sentrale egenskaper for å forhindre deg i nærheten av hendelser i nærheten eller ulykker. Evnen til å få kjøretøyet ditt til å stoppe raskt er essensielt, så vel som evnen til å unngå sklioppførsel.

Vinterværet er utfordrende nok selv med gode dekk, så ikke gjør det vanskeligere ved å velge suboptimale dekk. Du må sjekke forskjellige dekkprøver utført av uavhengige bilmagasiner for objektive resultater. Det er viktig å sjekke delene som er viktige for deg, siden alle de forskjellige delene av testene kanskje ikke er interessante eller viktige for deg. Så å sjekke de forskjellige testene og plukke de viktige delene og oppsummere dem på egen hånd vil sannsynligvis føre til det beste dekkalternativet for deg og bilen din. Du kan også bruke EUs dekkmerkeinformasjon som en ekstra kilde til lett tilgjengelig informasjon. Det eneste problemet med den informasjonen er at det ikke er noe som indikerer hvor bra de klarer seg på vinterflater. Dekkstøyen og drivstofforbruket målt ved rullemotstand vil imidlertid være viktig selv for vinterdekk.

Rullemotstanden er også avhengig av dekktrykket ditt, så hvis du har for lavt dekktrykk vil rullemotstanden øke. Økt rullemotstand fører også til økt dekkslitasje, som allerede er noe du må passe på når det kommer til hybridbiler, så prøv å forsikre deg om at du alltid har riktig dekktrykk og at du roterer dekkene når du har mer enn noen få millimeter forskjell i slitedybde mellom bak- og framdekk.

For mer informasjon om vinterdekk for hybridbiler, besøk: https://www.nokiantyres.no/