My Vinterdekk Blog
Vinterdekk øker din kjøresikkerhet i vinterhalvåret
Vinterdekk øker din kjøresikkerhet i vinterhalvåret

Vinterdekk øker din kjøresikkerhet i vinterhalvåret

vinterdekk

Å kjøre med vinterdekk i vintersesongen er en livredder. Vinterdekk gir sikkerheten når det gjelder å gi deg muligheten til å være på veien og unngå ulykker. En bil er bare like sikker som dekkene sine. Hvis du ikke har dekk av topp kvalitet, kan du øke risikoen for å være i en ulykke. Så det er viktig at du velger dekk med omhu når det gjelder vinterdekk, da de må kunne komme deg trygt gjennom når du kjører i snø, is og slaps.

Når du kjører uten ordentlig dekk under vinterforhold, vil du sette deg selv i fare, da du ikke vil ha tilstrekkelig grep, så sannsynligheten for å skli eller ikke ha den nødvendige bremseavstanden for å holde deg utenfor en ulykke. Du må ha den spesifikke gummiblandingen som forblir myk og smidig under de lave vintertemperaturene. Du trenger også slitebanen design som takler snø, is og slaps.

Hvis du velger piggdekk, vil du ha metallbolter for å gi ekstra godt grep på is. For de ikke-piggdekkene bruker de innovative designløsninger for å gi grep om is. Begge dekkalternativene vil fungere bra under tøffe vinterforhold, så lenge du har dem på når vinterværet kommer. Velg dekkvalget som er best egnet for værforholdene du ofte står overfor om vinteren. Hvis du har mer isete forhold og ønsker å sikre at du har best mulig grep, er piggdekkene ditt beste alternativ. Hvis du mer foretrekker de ikke-piggdekkene og fleksibiliteten det gir, er det alternativet for deg.

Dekkvedlikehold er også viktig for å holde dekkene i god stand. Du må sørge for at de ikke er utslitte. slik at de har en mønsterdybde på ikke mindre enn 4 mm og at slitasjen er jevn innenfor hvert dekk. Det er viktig å også sørge for at dekkene er fri for skader på grunn av fortauskanter eller jettegryter. Da må du passe på at dekktrykket er riktig og at du ikke har overbelastet bilen. Riktig dekktrykk får også dekkene dine til å vare lenger, og sørg for at bilen bruker mindre drivstoff.

For mer informasjon om vinterdekk, besøk: https://www.nokiantyres.no/