My Vinterdekk Blog
Vinterdekk skal brukes når du kjører under vinterforhold
Vinterdekk skal brukes når du kjører under vinterforhold

Vinterdekk skal brukes når du kjører under vinterforhold

vinterdekk

Det er ingen unnskyldning for å ikke bruke vinterdekk eller vintergodkjente dekk når du kjører under vinterforhold. Å ikke bruke vintergodkjente dekk bringer både din egen og andres sikkerhet i fare og bør unngås. Vinterdekk er ekstremt viktige, og avhengig av landet, kan det til og med være obligatorisk å bruke dem. Hvis de ikke er det, bør de være akkurat som bilbelte og kollisjonsputer er i dag obligatoriske i biler. Selv om det er obligatorisk i noen land, diskuteres ikke kvaliteten, noe som bør gjøres, da alle dekkene ikke er like.

Når du utstyrer bilen din med vinterdekk av høy kvalitet, sørger du for at bilen har nødvendig grep og kontroll. Du må sørge for at du velger riktig dekk for området der du bor og kjører. Du har i utgangspunktet tre forskjellige alternativer avhengig av hvor du bor. I Nord har du en tendens til å bare ha piggdekk og ikke-piggdekk, i Sentral-Europa og en del av sør, har du ikke-piggdekk og all-værdekk og i noen tilfeller er også piggdekk tillatt

All-vær og piggfrie dekkene er begge uten pigger sammenlignet med piggdekkene som har metallpigg som stikker ut av slitebanen. Metallpiggen gir disse dekkene bedre grep og trekkraft på is. Disse er overlegne på is kontra de piggfrie alternativene. Piggfrie dekk har en tendens til å innføre noen gripepartikler i slitebanen for å skape det nødvendige grepet på is. Når det gjelder snø og slask er det mer ned til slitebanedesignet, der både piggede og den piggfrie versjonen begge er bra hvis de har et godt slitebanedesign.

All-værdekk er et dekk som kan brukes hele året hvis de er godkjent for vinterforhold, mens det piggfrie vinterdekket skal brukes i vintersesongen. Dette gjør dem til et dedikert vinterdekk som vil ha bedre vinteregenskaper enn all-værdekk, som har kapasitet til å arbeide under vinterforhold og er mye bedre enn å ha sommerdekk, noe som ikke er et trygt alternativ i det hele tatt. All-værdekkene gir deg et perfekt dekk for et område der vintrene ikke er så tøffe, men du vil være trygg mens du kjører når vinterværet faktisk kommer.

For mer informasjon om vinterdekk av høy kvalitet, besøk: https://www.nokiantyres.no/