My Vinterdekk Blog
Rettidig dekkskifte er av største betydning
Rettidig dekkskifte er av største betydning

Rettidig dekkskifte er av største betydning

Vinterkjøring kan være veldig farlig hvis du ikke har de riktige vinterdekkene på bilen. For å være trygg under kjøring i vintersesongen krever det både en rettidig bytte av dekk og at dekkene du bytter til er vinterdekk av god kvalitet som er i god stand.

Rettidig endring: At du må ha vinterdekkene på bilen din før vinterværet skal være åpenbare, men likevel blir folk overrasket og ender opp med feil dekk. Å kjøre med sommerdekk i vinterforhold er forbundet med stor fare, da du ikke har grepet du trenger for sikker kjøring.

Dekk av god kvalitet: Du må forsikre deg om at vinterdekkene du tar på er i god stand, fri for skader og har gjenværende mønsterdybde på over 4 mm.

Riktig vinterdekk: Du må sørge for at dekkene du har er vintergodkjente dekk. Dekkene skal ha symbolet som indikerer et 3-topp fjell med en snøfnugg inni seg. Du kan velge enten piggdekk eller piggfrie dekk og dedikerte vinterdekk eller helårsdekk som all-værdekk.

Mønsterdybde: Det er viktig at du sjekker og overvåker at vinterdekkene alltid har mer enn 4 mm gjenværende mønsterdybde for å sikre at du har godt grep og kort bremseavstand. Beskyttelse mot slaskplaning er også avhengig av tilstrekkelig gjenværende mønsterdybde.

Så for riktig sikker kjøring, må du sørge for at du monterer på et riktig tidspunkt et sett vinterdekk av god kvalitet. Dette er en forutsetning for sikker vinterkjøring.

For mer informasjon om vinterdekk og tid for å bytte dem, besøk: https://www.nokiantyres.no/