My Vinterdekk Blog
Dedikerte vinterdekk er alltid det tryggeste valget
Dedikerte vinterdekk er alltid det tryggeste valget

Dedikerte vinterdekk er alltid det tryggeste valget

vinterdekk

Begrepet dedikerte vinterdekk brukes ofte til dekk som bare skal brukes i vintersesongen og ikke om sommeren. Det er noen allværsdekk som er vintergodkjent og kan brukes hele året, så de kan brukes i stedet for et vinterdekk. Siden dedikerte vinterdekk ikke skal brukes i sommerhalvåret, må du ha to sett med dekk. Du trenger sommerdekk og vinterdekk og skift mellom årstidene.

Når du skifter mellom årstidene er det viktig å få endringen før vinteren ankommer, og det er til og med nok med de kalde temperaturene da vinterdekkene klarer seg bedre enn sommerdekk når temperaturen er under null grader. Dette skyldes det faktum at sommerdekk blir harde og ikke klarer å gi det samme grepet som de gjør ved varme temperaturer. Så du trenger ikke å vente på at snøen kommer til å føle deg komfortabel med å ha vinterdekk på. Du bør ha dem selv når temperaturen synker under null.

Hvis du bytter for tidlig, er det ikke farlig, mens en sen endring kan være farlig, da det kan tvinge deg til å kjøre under vinterforhold med sommerdekk på bilen. Den negative effekten av å ha vinterdekkene på når det er varmt, er litt høyere slitasje, mens hvis du har sommerdekk når det er for kaldt, har du kanskje ikke noe grep. Det samme er klart på slutten av sommeren, at du ikke ønsker å bytte tilbake for tidlig. Du vil forsikre deg om at snøen har igjen og ikke kommer tilbake før neste vinter.

De dedikerte dekkene vil ha bedre ytelse under vinterforhold, ettersom de kun er designet for dette formålet. Slitebanen deres er optimalisert for snø og is kombinert med kalde temperaturer. Alle dekkene til all slags vær må ta hele temperaturområdet i perspektiv, så vel som alt fra snø til vått eller varmt asfalt. Du vil alltid ha bedre grep og ytelse fra det dedikerte, men med allværsdekk vil du ha mye bekvemmelighet og det faktum at du alltid er klar til å kjøre uansett værforhold. Dette kan være en fordel.

For mer informasjon om vinterdekk, besøk: https://www.nokiantyres.no/