My Vinterdekk Blog
Hvis du ikke har endret til vinterdekk ennå, kan du snart være i fare
Hvis du ikke har endret til vinterdekk ennå, kan du snart være i fare

Hvis du ikke har endret til vinterdekk ennå, kan du snart være i fare

vinterdekk

Når vinteren nærmer seg, må du ha en plan for når du skal bytte til vinterdekk. Det skal ikke være en vilkårlig beslutning, men snarere en planlagt avgjørelse, basert på historiske data om når vinterværet har en tendens til å komme i kombinasjon med værmeldinger. Hvis du ikke er sikker, bør du sørge for å bytte dekk noen uker for tidlig, siden en tidlig endring er å foretrekke kontra en sen endring. Husk at du gjør rettidig endring fra et sikkerhetsperspektiv, slik at du vil ha vinterdekkene på bilen din før snøen kommer.

Det er viktig å huske hvorfor du bytter til vinterdekk. Det skyldes alt at du trenger et dekk som kan gi deg sikker og pålitelig kjøring under vinterforhold. Vinterdekk er designet for å bli kjørt i kalde forhold og på vinterflater som snø og is. De kan til og med klare slaps, noe som kan være veldig vanskelige kjøreforhold. Det er til og med veldig vanskelig å gå gjennom slaps. Hvis slitebanen ikke er designet for å håndtere slaps, kan du miste kontakten med veien og oppleve slaskplaning.

Hvis dekkene ikke er designet for vinteroverflater, vil ikke dekkene kunne håndtere glatte overflater som snø og is, noe som krever veldig godt grep. Både piggdekk og ikke piggdekk kan klare å generere friksjon og dermed grep. Piggdekkene bruker metallbolter for å gi godt grep om is og på snø vil slitebanemønsteret avgjøre hvor godt de vil prestere på snø.

Når det gjelder piggfrie dekk, bruker de friksjonspartikler som kryokrystall grepp-partikler som vil stikke ut fra slitebanen. Dette vil gi det godt grep på is uten å måtte ha metallbolter. På snø er det det samme som piggene at de vil stole på slitebanemønsteret for å skape optimal ytelse både når det gjelder grep og trekkraft på snø.

Piggdekkene er bedre på is, men de har flere forskrifter når det gjelder bruk. De er ofte begrenset til tidsperioden de kan brukes og de har ikke lov til i alle landene, så det vil begrense mobiliteten din hvis du planlegger å reise mellom land.

For mer informasjon om vinterdekk, besøk: https://www.nokiantyres.no/