My Vinterdekk Blog
Ikke vent for lenge med dekkskiftet
Ikke vent for lenge med dekkskiftet

Ikke vent for lenge med dekkskiftet

all vaaerdekk

Ordtaket om at timing er alt, har mye verdi når det gjelder riktig timing for å skifte dekk fra sommer til vinterdekk. Sommerdekk er bra om sommeren, men når vinteren kommer har sommerdekkene veldig lite å bidra med når det gjelder ytelse. Uten riktig grep vil ikke kjøretøyet kunne akselerere eller bremse slik det er beregnet, ettersom dekkene dine mest sannsynlig vil skli. Dette er grunnen til at tidspunktet for endringen vil bli veldig viktig, slik at du allerede har vinterdekk på bilen din før vinteren kommer.

Vinteren starter allerede når temperaturene synker under null, og det er da sommerdekkene vil ha dårligere ytelse enn vinterdekkene. Vinterdekk er designet for kalde temperaturer og har tilsetningsstoffer som gjør gummien fleksibel selv ved veldig lave temperaturer. Disse tilsetningsstoffene er ikke til stede i sommerdekk, da det er utenfor den tiltenkte bruken. De har heller ikke en slitebanedesign som er optimalisert for snø og is, så de har veldig lite å legge til når det gjelder å gi godt grep og kontroll under vinterforhold.

Den beste timingen er vanskelig å finne, fordi den varierer mellom regioner og også fra år til år. Det er imidlertid alltid bedre å endre litt for tidlig enn for sent. Tilsvarende er det bedre å bytte tilbake til sommerdekk litt senere enn for snart. Det er alltid tryggere å kjøre med vinterdekk utenom vinteren enn å ha sommerdekk under vinterforhold. Når det er sagt at det ikke anbefales å bruke vinterdekk hele året, da de vil slite alt for raskt. Så du trenger å bytte tilbake til sommerdekk etter vintersesongen.

Etter dekkskifte er det veldig viktig å sjekke dekktrykket da temperaturen påvirker dekktrykket. Senkende temperatur reduserer også dekktrykket. Så hvis du har store temperaturfall, må du sjekke om trykket fortsatt er ok. For lavt dekktrykk øker dekkets slitasje og drivstofforbruk, så det kan være en kostbar prøvelse å glemme å sjekke det og fortsette å kjøre. Så når du brensler bilen din, sjekk dekktrykket.

For mer informasjon om optimal dekk og tidspunkt for endring, besøk: https://www.nokiantyres.no/