My Vinterdekk Blog
Riktig dekkvalg kan holde deg utenfor ulykker
Riktig dekkvalg kan holde deg utenfor ulykker

Riktig dekkvalg kan holde deg utenfor ulykker

vinterdekk

Kjøresikkerhet handler mye om å ha dekk som er i god stand og de riktige for kjøretøyet ditt. De rette dekkene betyr at de er beste dekk for sesongen eller forholdene du planlegger å kjøre i. Bilen vil fungere uansett temperatur, mens dekkene må matches. De trenger ikke bare tilpasses riktig sesong, men også en veldig rask bil, du vil trenge høyhastighetsdekk og hvis du har tung last, trenger du dekk med høy belastning. Du må til og med forsikre deg om at hvis du har en elektrisk eller hybridbil som dekkene er gode for å bruke på disse tyngre kjøretøyene som også gir et høyere dreiemoment.

Når du har matchet riktig dekk og dimensjon for kjøretøyet ditt, er det på tide å sørge for at de er de rette for værforholdene i ditt område. Det pleier å være slik at jo lenger nord du bor jo høyere etterspørsel er etter sesongbaserte vinterdekk, mens jo lenger sør du kommer, i det minste i Europa, reduseres behovet for å til og med ha områder der det ikke er behov for vinterdekk, ettersom det ikke er snødekte forhold i vinterhalvåret. Så du kan klare deg med bare sommerdekk.

Hvis du trenger vinterdekk, og hvis du trenger dem i hele vintersesongen, bør du få separate sett for sommeren og vinteren. Dette vil gi deg den beste ytelsen i løpet av året, uten kompromisser. Du vil ha best mulig grep på tørre veier om sommeren, og de vil også være i stand til å håndtere kraftig sommerregn. Når vinteren nærmer seg, bytter du til vinterdekk og får best mulig ytelse under de kalde temperaturene så vel som på snødekte veier. Hvis du treffer isete lapper eller ren is, vil dekkene gi deg godt grep. De kan til og med takle de vanskelige slushy forholdene.

Hvis du ikke ønsker å bytte dekk mellom årstidene og vintrene ikke er så lange og heller ikke forutsigbare, er kanskje allværsdekkene det beste valget for deg. De kan være litt av et kompromiss når det gjelder ytelse, men når det gjelder sikkerhet kan de håndtere både somre og vintre hvis de er godkjent av vinteren.

For mer informasjon om sommer- og vinterdekk, besøk: https://www.nokiantyres.no/