My Vinterdekk Blog
Hvilke vinterdekk bør du kjøpe, og hvor bør du kjøpe dem?
Hvilke vinterdekk bør du kjøpe, og hvor bør du kjøpe dem?

Hvilke vinterdekk bør du kjøpe, og hvor bør du kjøpe dem?

dekkene

 Siden vintersesongen kan føre til at det er kjempe vanskelig vær å kjøre i, bør du ta deg tid til å sørge for at du får best mulig dekk som kan holde deg trygg mens du kjører. Det er viktig å velge et dekk fra premium dekkprodusent, som har god erfaring med å produsere vinterdekk av god kvalitet. Å velge en produsent som er fra et av de virkelige vinterlandene som Norden, er et godt utgangspunkt. De vil ha erfaring fra å lage dekk som holder deg trygg under virkelige vinterforhold.

Det du trenger er et godt sett vinterdekk som kan gi deg det nødvendige grepet. Dette gjelder uansett hvilket kjøretøy du har. Alle kjøretøyer vil trenge vinterdekk hvis de tar sikte på å ferdes trygt under vinterforhold. I noen land vil dette også være obligatorisk. Så du må sjekke hva som er forskriftene som gjelder i landet ditt, da det varierer fra land til land. Dette kan gjøre å reise mellom landene litt utfordrende. Hvis du har piggdekk som vinterdekkalternativ, kan det hende du ikke vil reise til alle landene. Hvis du planlegger å kjøre gjennom for eksempel Tyskland, må du sørge for at du ikke har piggdekk, da det kan være en kostbar feil som om du blir stoppet av politiet med piggdekk. Her bør du sørge for at du har piggfrie dekk som er vintergodkjent før du kommer til Tyskland.

Det beste stedet å kjøpe nye dekk er fra en velassortert dekk-bensinstasjon, der de har et bredt utvalg og de kan bytte dekk også for deg. Du bør alltid kjøpe nye dekk når slitedybden når 4 mm. Søk på nettet etter vinterdekk og se også på uavhengige dekkprøver utført av bilmagasiner, da der vil du få en god indikasjon på hvilke dekkmerker som er gode. Noen av testene gjelder ikke direkte i ditt område og kjøreforhold; så du må søke litt lenger for å bekrefte at dekkene er bra for bilen din og forholdene dine.

For mer informasjon om vinterdekk, besøk: https://www.nokiantyres.no/