My Vinterdekk Blog
Hvordan velge vinterdekk til bilen din
Hvordan velge vinterdekk til bilen din

Hvordan velge vinterdekk til bilen din

SUV sommerdekk

Å velge vinterdekk er ikke alltid så rett frem. Du må sørge for at du velger dekk som er laget for det aktuelle kjøretøyet. Dekk kommer i flere dimensjoner og profiler, så du må forsikre deg om at du kjøper dem som passer for bilen din. Du kan sjekke sideveggen til dekkene dine og skrive ned de alfanumeriske tegnene du finner der, eller du kan sjekke bilens manual. I tillegg til dimensjonen, kan kjørestilen din og andre spesielle omstendigheter endre kravene du trenger til vinterdekkene dine.

Faktorer som kan påvirke dekkvalget inkluderer hvordan du bruker kjøretøyet, fritidskjøring, til daglige behov eller for arbeidsleveranser, og hvis du bruker det til leveranser, inkluderer dette tunge belastninger? Du vil trenge spesielle dekk hvis du tar sikte på å hele tiden ha tung last, også hvis du kjører med høy hastighet, da de vil trenge høyhastighetsvurdering. Elektriske og hybridbiler er iboende tyngre enn bensinkjøretøyer da batteripakkene er tunge og du trenger ganske mange av dem. Så sørg for at dekkene til disse kjøretøyene er i orden med de tyngre kjøretøyene, og at de er mer slitesterke.

Avhengig av kjøretøytypen din trenger du også spesielle dekk, så dekket vil avvike om du har en personbil, en SUV eller en varebil / lett lastebil. De trenger alle vinterdekk for å kjøre under vinterforhold. Å få et tungt kjøretøy til full stopp under glatte forhold er enda vanskeligere, så det krever veldig godt vintergrep. Dekkene som skal brukes skal være vintergodkjent, med et 3 topp fjell med snøfnugg-symbol på sideveggen som indikerer at det har bestått kravene til et ekte vinterdekk.

Hvis du har ordentlig vintervær i vintersesongen, i en slik grad at du vil ha spesifikke dekk i løpet av den sesongen, må du velge mellom piggdekk og piggfrie dekk. De gir begge gode vintergrep, men piggene er bedre på is, mens de har noen begrensninger når det gjelder tidsperioden du kan bruke dem så godt de ikke har lov til i alle land eller på alle veier. . Så det er viktig at du sjekker dette før du kjøper dem eller kjører til et annet land.

For mer informasjon om valg av vinterdekk, besøk: https://www.nokiantyres.no/