My Vinterdekk Blog
Tyske vinterveier og de beste dekkene for det
Tyske vinterveier og de beste dekkene for det

Tyske vinterveier og de beste dekkene for det

vinterdekkene

Å kjøre i Tyskland om vinteren krever at du har tilstrekkelige dekk for værforholdene. Du har imidlertid ikke lov til å bruke   i Tyskland. Selv om du bare reiser over Tyskland for å komme til et annet land, har du ikke lov til å gjøre det hvis du har vinterdekk med pigger. Dette kan selvfølgelig føre til noen problemer når du reiser mellom to land som tillater det, hvis du trenger å krysse gjennom Tyskland for å komme til det andre landet. I Tyskland bør du ha vinterdekk uten pigger når du har vinterforhold. Hvis du blir stoppet med piggdekk, blir du bøtelagt og forbudt å fortsette å kjøre til du har byttet dekk.

Hvis du ikke har snø eller is, kan du klare deg med sommerdekk i henhold til lovverket. Det er imidlertid alltid tryggere å bytte til dekk som er designet for vinteren så snart temperaturen synker under null grader. I Tyskland gir dette deg i utgangspunktet to alternativer for sikker kjøring. Det ene er å bytte sommerdekk til vinterdekk når det kalde været nærmer seg og deretter bytte tilbake på slutten av den kalde årstiden.

Det andre alternativet er å gå etter et allværsdekk som kan brukes både om sommeren og vinteren. Dette gir deg friheten til å kjøre trygt hver dag uansett vær. Dette er perfekt for din familiebil der du vil ha optimal sikkerhet når du kjører. Det kan imidlertid hende at du ikke vil legge disse på sportsbilen din, eller hvis du gjør det, vil du sannsynligvis bytte til sommerdekk med høyt ytelse for å få mest mulig ut av sportsbilen din når det gjelder ytelse. Hvis du ikke kjører sportsbilen om vinteren, eller hvis du har det bra med å ikke kjøre den når været er dårlig, kan du bare holde sommerdekkene på den.

Hvis du er i områder med mye snø og en lengre vintersesong, er det alltid bedre å skifte mellom sommer- og vinterdekk for å sikre at du har den beste ytelsen både i vinter- og sommersesongen. Dekk er så viktige for kjøresikkerheten at det alltid er best å ha det optimale dekkalternativet montert på bilen din.

For mer informasjon om vinterdekk til Tyskland, besøk: https://www.nokiantyres.no/