My Vinterdekk Blog
Vær forsiktig med det kraftige høstregnet
Vær forsiktig med det kraftige høstregnet

Vær forsiktig med det kraftige høstregnet

vinterdekk

Å kjøre om høsten kan være en vakker opplevelse, da det kan være veldig fargerikt med de skiftende fargene på bladene. Du beveger deg imidlertid fra noen av de enkleste kjøreforholdene med tørre og rene asfaltflater og drar inn i mer ustabile fjær og potensielt jevn snø og is. Været før vinteren ankommer kan også være utfordrende, da du vil ha både temperaturfall, synkende synlighet på grunn av kortere dager og lengre netter og mye ustabilt vær. Regn vil øke og det kraftige høstregnet kan lett forårsake vannplaning. Risikoen for vannplaning øker hvis du har dårlige dekk, dekk som nærmer seg den utslitte tilstanden.

Det er ikke tilrådelig å vente med å kjøpe et nytt sett med dekk, spesielt ikke når du er på vei inn i mer utfordrende kjøreforhold. Så snart du har oppnådd 4 mm mønsterdybde, er det på tide å bytte dekk til et nytt sett. Du har mye dårligere egenskaper når du har gått under denne terskelen. Bremseavstanden din vil bli forlenget og gjøre det mer sannsynlig å være i en ulykke. Du har også en større sannsynlighet for vannplaning. Dette gjør høsten til farlig kjøreområde. Så selv om du planlegger å bytte til vinterdekk om noen uker, bør du allerede nå kjøpe et nytt sett med sommerdekk, slik at du kan holde bilene dine ulykker, og du vil også starte neste sommersesong med nesten en helt ny sett med dekk.

Sommerdekk er designet for både tørre og våte veier, så regnet skal ikke forårsake deg så store problemer hvis du har dekk av god kvalitet og at de er i god stand. Du bør imidlertid alltid justere kjøringen i henhold til værforholdene og sørge for at du reduserer farten tilsvarende. Du reduserer sjansen for vannplaning når hastigheten reduseres. Du bør også overvåke temperaturen og sørge for å bytte til vinterdekk tidlig nok. Vinterdekkene er bedre enn sommerdekk når temperaturen synker under null grader celsius.

Så sørg for at du alltid har dekk av god kvalitet som er i god stand. Dette vil forbedre sikkerheten din uansett hvilken årstid du kjører i. Husk også å bytte til vinterdekk før vinterværet kommer og respektere det kraftige regnet, da det kan føre til vannplaning.

For mer informasjon om dekk til høsten, besøk: https://www.nokiantyres.no/