My Vinterdekk Blog
Når du skal bruke friksjonsdekk
Når du skal bruke friksjonsdekk

Når du skal bruke friksjonsdekk

Friksjonsdekk er også kjent som piggfrie dekk, fordi de ikke bruker pigger for å skape det nødvendige grepet som trengs i vintersesongen. De bruker i stedet innovativ slitebanedesign med innarbeidede gripepartikler. Vinterdekk bør alltid brukes hvis du har vinterforhold, ettersom sommerdekk ikke er designet for snø, is og ikke engang de lave temperaturene.

Brukes i områder med mye snø

Når det gjelder vintergrep, er piggdekkene litt bedre på is enn de ikke-piggdekkene er; på snø er de imidlertid like gode. Her er det ingen reell grunn til å bruke et piggdekk, når et ikke-piggdekk gjør jobben like bra.

Når du vil ha full fleksibilitet

Det er ingen begrensninger eller begrensninger når det gjelder friksjonsdekk. Du kan montere dem så tidlig du vil før vinteren begynner, og du kan også fjerne dem uten tidsbegrensning. Dekkede dekk har alltid datoregler fra når du tidligst kan bruke dem og datoen da de må tas av.

Hvor piggdekk ikke er tillatt

Du bør selvfølgelig bruke piggfrie dekk i de landene der du trenger vinterdekk, men piggdekk er ikke tillatt. Denne typen begrenser valgene dine og gjør utvalget mye enklere.

Når du reiser mye

For de som reiser mye og kjører over landegrensene, men fortsatt trenger et vinterdekk, er piggfrie dekkene ditt beste valg. Det er ingen begrensninger fra noe land som begrenser bruken. For piggdekk er det mange begrensninger avhengig av land til f.eks. Tyskland hvor de er forbudt å bruke, slik at du ikke kan kjøre gjennom Tyskland med piggdekk.

For mer informasjon om piggfrie dekk, besøk:https://www.nokiantyres.no/