My Vinterdekk Blog
Dekkalternativer som du bør vite om
Dekkalternativer som du bør vite om

Dekkalternativer som du bør vite om

vinterdekk

Hvis du føler at de nåværende vinterdekkene dine ikke er gode nok, kan du ha valgt feil type dekk. Når du ser på sommerdekk, er det færre valg. Sommerdekk er ganske like; det kan være forskjellige dimensjoner og høyhastighetsvurderingsdekk og mer sportslige dekk. Når det gjelder vinterdekk, har du imidlertid noen større forskjeller. Du har i noen markeder vinterdekk med metallpigg og du har dekk uten. Metalpiggede dekk er ikke tillatt i alle markedene.

Vinterdekk skal bare brukes i vintersesongen, med mindre du velger vintergodkjente allværsdekk, som er et helårs dekk som kan brukes hele året. Den er designet for å håndtere både varme sommertemperaturer og våte og tørre overflater, så vel som den takler kalde temperaturer og glatte overflater som snø og is. Dette er et flott dekkalternativ for landene som ikke har en hel sesong på vintervær, men som fortsatt trenger å ha sikkerheten til et vinterdekk når vinterværet kommer.

Dekkalternativet avhenger mye av hva som er tilgjengelig i landet ditt, samt hvilke værforhold du stort sett er til stede når du kjører. Det er tydelig at hvis du har noen form for vintervær som lave temperaturer, is eller snø, trenger du vinterdekk på bilen din for å kunne kjøre trygt.

Forsikre deg om at hvis du velger piggdekk som du kanskje ikke kan kjøre i noe land, så vil det være datoer du må overholde når du får lov til å ha dem på og når de må fjernes. De piggfrie dekkene er mye mer allsidige når det kommer til det, men de trenger et sommerdekkalternativ for sommermånedene. Allværsdekket er det eneste alternativet som lar deg bruke bare ett dekk hele året, men det anbefales ikke i områder der du faktisk har en lang og tøff vinter.

For mer informasjon om vinterdekkalternativer, besøk: https://www.nokiantyres.no/