My Vinterdekk Blog
Gi mer tid til å nå målet ditt i vintersesongen
Gi mer tid til å nå målet ditt i vintersesongen

Gi mer tid til å nå målet ditt i vintersesongen

vinterdekk

Stram timeplan og stress er ikke en god startbetingelse for å kjøre bil. Dette er enda viktigere å innse på vinteren, hvor det å ha det travelt lett kan havne i en ulykke. Kjøring bør handle om å kjøre forsiktig og ta deg god tid. Forsikre deg om at du holder tilstrekkelig avstand til bilene foran deg i tillegg til at du tillater tiden det tar uavhengig av tung trafikk eller uventede hendelser eller forsinkelser. Det er selvfølgelig ekstra viktig å holde avstand om vinteren hvis du har snø eller isete forhold, da bremseavstanden din blir forlenget.

Forsikre deg om at du har utstyrt bilen din med et godt sett med sommerdekk for sommersesongen og et godt sett med vinterdekk for vintersesongen. Begge vil på hver sin måte bidra til å sikre at du får den beste ytelsen til bilen din. Dette er grunnen til at du veksler mellom disse dekkene, slik at du best kan takle detaljene i hver sesong. I løpet av sommersesongen ønsker du å sørge for at du har overlegen grep på tørre og våte veier med utmerket kjøreretning.

I vintersesongen har du muligheten til å velge enten piggdekk eller piggfrie dekk, hvis det er tillatt i landet du bor. I noen land har du også allværsdekkene, som er en hybrid av et sommer- og et vinterdekk og kan vintergodkjennes og har 3 PMSF-symbol på sideveggen. Så lenge de er vintergodkjent, vil de gi deg god ytelse på vinterflater. Du må fortsatt bytte til sommerdekk hvis du har vinterdekk, med mindre du bruker allværsdekk som er designet for bruk året rundt.

For normale vinter- og sommerdekk er de laget for bare en sesong. Dette betyr at gummiblandingen og slitebanen er spesielt designet for forholdene du møter under disse forholdene. Så om sommeren er det hovedsakelig våte og tørre veier, samtidig som de kan forhindre vannplaning. For vinteren må du sørge for at dekket forblir mykt selv ved veldig lave temperaturer. De må også utmerke seg på overflater som is og snø, samtidig som de også kan forhindre slaskplaning under slapp forhold.

For mer informasjon om dekk av god kvalitet, besøk: https://www.nokiantyres.no/