My Vinterdekk Blog
Hva skjer med sommerdekk om vinteren?
Hva skjer med sommerdekk om vinteren?

Hva skjer med sommerdekk om vinteren?

vinterdekk

Det er en grunn til at du må bytte til vinterdekk om vinteren, hvis du planlegger å kjøre under vinterforhold. Vinterforholdene er ikke bare snø og is, det er også kalde temperaturer. Når temperaturen synker under null grader celsius, vil gummiblandingen som brukes i sommerdekk bli hard og miste fleksibiliteten. Når du har et mykt dekk, kan dekket tilpasse seg veibanen og gummien presses inn i de små hulrommene i overflaten for å skape et veldig godt grep.

Når du deretter prøver å kjøre om vinteren med sommerdekk, vil de ha sterkt redusert grep når temperaturen synker under null. Så selv om du ikke har snø eller is til stede, bør du ha vinterdekk på bilen for bedre kjøreegenskaper i det kalde været. Sommerdekk har også et slitebanemønster som er optimalisert for tørre og varme sommerveier. De kan håndtere våte veier så godt de er optimalisert for godt vått grep, men ikke for snø eller is. De har ingen funksjoner for å håndtere snø eller is. Så bra som sommerdekkene er på sommerveier, er det nesten like dårlig på vinterveier, da de ikke har blitt designet for det.

Så selv om du velger et piggfrie dekk, det er et vinterdekk som ikke har metallbolter, er dette dekket fremdeles designet med vinterforhold i tankene. Gummiblandingen som brukes i disse dekkene vil ikke bli hard selv ved veldig lave temperaturer, og slitebanen er optimalisert for å legge til grep både på snø og is. Slitebanemønsteret vil gi deg både grep og trekkraft for sikker kjøring på is, snø og til og med på slaps. De vil forhindre at du slaskplaning, der bilen på en lignende måte som vannplaning, vil miste kontakten med veibanen og du ender med å gli på et lag med slaps.

Hvis du bor i områder som ikke virkelig har hardt vintervær, kan det hende at du kan bruke allværsdekk. Hvis du valgte et vintergodkjent allværsdekk, vil det ha egenskapene til både sommer- og vinterdekk kombinert til ett, slik at du har et perfekt dekk hele året. Dette betyr at du alltid er klar til å kjøre bil.

For mer informasjon om hvilke vinterdekk du bør velge for sikker vinterkjøring, besøk: https://www.nokiantyres.no/