My Vinterdekk Blog
Få SUV-vinterdekk montert i god tid før snøen kommer
Få SUV-vinterdekk montert i god tid før snøen kommer

Få SUV-vinterdekk montert i god tid før snøen kommer

vinterdekk

Alle kjøretøy trenger vinterdekk, biler og SUV-er. Det er egentlig ikke noen unntak. SUV-dekk ser mer robuste ut og liker at de ville være i stand til å takle snø og is, men dette er dessverre ikke tilfelle. Gummien i SUV sommerdekk blir hard, da gummiblandingen ikke er designet for kuldegrader. Noen av dekkets grep kommer fra evnen til å tilpasse seg veibanen og låse seg sammen med overflaten på den måten som gummien skyves inn i mikrohulrom i overflaten. Når dekket er hardt vil dette ikke skje i samme grad.

Vinterdekk er designet for kaldt vær og for å ha godt tak på snø og is. De har også en gummiblanding som holder dem myke og smidige selv ved veldig lave temperaturer. Slitebanemønsteret er spesialdesignet for å håndtere snøen og skape grepet på isen. Når du har piggdekk vil de bruke metallpigg som stikker ut av slitebanen, og disse brukes som en måte å skape overlegen grep på is. Metallpigg graver seg virkelig ned i isflaten og skaper grep og trekkraft. Når du har SUV-piggfrie dekk vil de bruke gripepartikler og innovativ design i slitebanen for å generere grepet på is. Når du prøver å kjøre med sommerdekk, har du ingenting som vil gi det ekstra grepet som trengs, slitebanen og gummiblandingen er annerledes enn du trenger om vinteren.

Det er viktig at du monterer SUV-vinterdekk på bilen din i tide før snøen treffer gatene. Vinterdekk gjør det ikke bra hvis du ikke har dem på SUV-en din. Du må ha dem montert før vinterværet kommer for at du skal være trygg mens du kjører. SUV vinterdekk vil overgå SUV sommerdekk allerede når temperaturen synker under null grader celsius. Dette indikerer at du ikke bør vente til snøen kommer før du bytter dekk; bør du allerede bytte dekk når temperaturen faller under null. Så du har det bedre å se på temperaturen som er lettere å følge og forutsi enn selve snøen som kommer. Så bytt tidlig og vær trygg mens du kjører SUV-en din.

For mer informasjon om SUV vinterdekk, besøk: https://www.nokiantyres.no/