My Vinterdekk Blog
Hvorfor du kanskje har det bedre med ikke-piggdekk
Hvorfor du kanskje har det bedre med ikke-piggdekk

Hvorfor du kanskje har det bedre med ikke-piggdekk

SUV sommerdekk

Når det gjelder vinterdekk sitter du ofte med beslutningen om du skal velge piggdekk eller piggfrie dekk. Begge er godkjent for vinterforhold og klarer alle forhold som snø, is og slaps. De kan begge klare å forhindre slaskplaning og sikre at snø ikke bygger seg opp i dekkene. De er begge godkjent for vinterbruk og har 3 PMSF-symbol på dekkets sidevegg. De skal også bare brukes i vinterperioden, så du må også ha et sett med sommerdekk.

Fra ytelsessynspunkt presterer de begge på snø, da på snø vil Slitemønsteret ha størst innvirkning på ytelsen. Når det gjelder is, klarer piggdekkene, som har metallpigg som stikker ut av slitebanen, bedre. De er i stand til å skape bedre grep med metallboltene som graver ned i isen. Den piggfrie vil bruke innovative slitebanedesign for å skape grep, og de har også lagt greppartikler som kan bidra til å skape det nødvendige grepet. Man kan lure på hvorfor skal du ikke velge piggdekk?

Piggdekkene er flotte på is, men har samme ytelse på snø, så hvis du ikke hovedsakelig kjører på is, kan du føle at de piggfrie dekkene vil være gode nok. Hvis du planlegger å kjøre til andre land, er du mye mer fleksibel med de ikke-piggdekkene, da de er tillatt i alle land, mens piggdekkene er forbudt i noen land. Piggdekkene har også noen andre begrensninger basert på land der de fleste land begrenser tidsperioden som piggdekkene kan brukes.

Hvis begge dekkene er tillatt, er det ofte opp til personlig preferanse. For noen mennesker er ikke dekk vinterdekk hvis de ikke har pigger. Denne typen tankesett kan være vanskelig å endre, selv om de piggfrie dekkene har forbedret seg så mye gjennom årene at de nå er like gode på snø og nesten like gode på is. Så begge kan trygt brukes, men hvis du ønsker å ha best mulig grep på is, bør du velge piggdekk. Hvis du er fleksibel, kan du velge de ikke-piggdekkene, da du har mer fleksibilitet.

For mer informasjon om piggfrie dekk, besøk:https://www.nokiantyres.no/