My Vinterdekk Blog
Tillat tilstrekkelig kjøretid om vinteren
Tillat tilstrekkelig kjøretid om vinteren

Tillat tilstrekkelig kjøretid om vinteren

piggfrie dekkene

Siden det er mer utfordrende å kjøre om vinteren, er det viktig at du lar deg ha litt ekstra tid til å komme deg til ønsket destinasjon. Noe av det verste du kan gjøre om vinteren er å ha det travelt. Når du har det travelt pleier du å kjøre raskere, være mer opprørt og holde kortere avstander til bilene foran deg. Siden du har lengre bremselengde om vinteren enn du har med sommerdekk på tørr asfalt, er det mer sannsynlig at du havner i en ulykke.

Ved å sørge for at du har tilstrekkelig tid, kan du kjøre forsiktig. Du trenger ikke komme i dårlig humør, og du kan slappe av og glede deg over kjøreturen. Forsikre deg om at du kjenner kjøreruten din, slik at du ikke trenger å prøve å finne den via telefonen mens du kjører. Det er også lurt å stoppe og ringe og informere om at du er forsinket hvis du ikke vil klare det i tide, i stedet for å prøve å gjøre opp tid. En ulykke vil sikkert bremse deg mer enn noen få minutter.

Forsikre deg om at du alltid har et godt sett med premium vinterdekk på bilen din for å sikre at hvis du trenger å bremse raskt, kan dekkene gi den sikkerheten du trenger og få bilen til å stoppe i tide før du er i en ulykke. Hvis du har piggdekk på bilen din, vil du sannsynligvis ha de beste sjansene for å stoppe bilen raskt. De har bedre ytelse, spesielt på is enn de piggfrie dekkene. Været for å velge piggdekk eller piggfrie dekk avhenger mye av hvor du bor. Siden de ikke er tillatt i alle land, må du først sjekke om de er tilgjengelige i ditt land.

Hvis de ikke har tillatelse, vil du bare ha det piggfrie alternativet, og da er valget tydelig. Hvis du har begge alternativene tilgjengelige, er valget opp til deg siden begge deler er bra. De piggdekkede er overlegne på is, så hvis du vil ha et best mulig grep på is bør du velge piggdekk, men du må vite at å reise til andre land kan være problematisk. Så før du hopper i bilen og kjører til Alpene, må du sjekke om du kommer inn i noen land som har begrensning mot dem.

For mer informasjon om vinterdekk, besøk: https://www.nokiantyres.no/