My Vinterdekk Blog
Vinterdekk laget for tøffe vinterforhold
Vinterdekk laget for tøffe vinterforhold

Vinterdekk laget for tøffe vinterforhold

suv sommerdekk

Det er en grunn til at du bør bytte til vinterdekk før vinterværet kommer, og det er at vinterdekkene er laget for vinterforhold. De kan i utgangspunktet håndtere alle typer vinterforhold, det er premium vinterdekk. Dette gir deg sikkerheten som trengs for å kunne kjøre med tilstrekkelig kontroll over bilen din. Vinterdekk må være i stand til å ha godt grep på snø og is, slik at du kan stoppe effektivt og ha nok trekkraft til å komme i gang og komme opp enda bratte åser.

Så ikke bekymre deg hvis gatene er dekket av snø eller det er snøstorm, fordi dekkene dine er laget for disse forholdene. I kraftige snøstormer må du bekymre deg mer for synligheten, enn å ha tilstrekkelig grep og kontroll. Vinterdekk kan bruke slitebanen for å oppnå veldig godt grep og kontroll på snødekte overflater. Det du trenger å passe på er pakket snø som kan bli til en isete overflate, dette skjer ofte i kryss, der mange biler kjører og deretter stopper. Dette kan gjøre disse flekkene veldig glatte. Piggdekk som har metallbolter for å skape grep på is er bedre under disse omstendighetene. Piggfrie dekk er ikke like gode på is, men de er ikke langt unna, ettersom de har gripepartikler integrert i slitebanen for å skape en følelse av sandpapirtype og er i stand til å skape en slipende friksjon på is.

Nøkkelen er at sommerdekk har ingen reell sjanse til å jobbe under tøffe vinterforhold; Dette er grunnen til at de ofte er forbudt i land som har harde vintre. I den perioden du har tøffe vinterforhold, er ikke sommerdekk tillatt og vinterdekk må monteres. Hvis det ikke er noen regulering mot det i ditt land, bør du likevel unngå å prøve å kjøre under disse forholdene med sommerdekk.

Så sørg for at du har gode premium vinterdekk som er i gode forhold med en slitedybde over 4mm og har tilstrekkelig trykk i dem. De skal også være fri for kutt eller sprekker som kan føre til utblåsning av dekk. Du må også sørge for at du har dem montert på bilen din før snøen kommer, slik at du vil være trygg når snøen kommer.

For mer informasjon om vinterdekk, besøk: https://www.nokiantyres.no/