My Vinterdekk Blog
Dekk er der for å holde deg på veien
Dekk er der for å holde deg på veien

Dekk er der for å holde deg på veien

vinterdekk

Dekk gir kjøretøyet sjansen til å prestere når du kjører. Uten ordentlige dekk ville det være vanskelig å holde seg på veien. Gode ​​dekk vil gi både stabilitet og sikkerhet når du kjører, mens dårlige dekk til og med vil slite med å holde deg på veien. Du vil trenge godt tak på tørr og våt asfalt om sommeren, og dekkene må være i stand til å forhindre vannplaning. Du må forsikre deg om at slitedybden er mer enn 4 mm, slik at dekket ikke mister de viktigste egenskapene.

Når slitebanen blir mindre reduseres grepet og viktige egenskaper som våtgrep, bremseavstand og evnen til å forhindre planlegging blir dårligere, og det vil ikke være trygt å kjøre. Det er da du må investere i et annet sett dekk. Jo bedre dekk du kjøper, jo lenger vil de vare. Det er viktig at rullemotstanden er lav, da dette vil påvirke både slitasje og drivstofforbruk. Så jo høyere rullemotstanden er, desto høyere blir drivstoffkostnadene, og du må bytte dekk oftere. Rullemotstanden fremheves på dekkets etikett, og du kan se den basert på drivstofforbruket, men det påvirker også dekkets slitasje. Jo høyere rullemotstand dekkene har, desto mer trenger de drivstoff for å rulle. Det er viktig å sjekke dekkens slitedybde regelmessig, slik at du kan bytte til nye dekk før de slites.

Om vinteren må du bytte sommerdekk til vinterdekk hvis du planlegger å kjøre under vinterforhold. Dette er nødvendig for å holde deg på veien, sommerdekk har veldig liten sjanse til å holde deg på veien hvis du har sommerdekk og du vil møte snø og is. Her trenger du skikkelige vintergodkjente dekk som har de riktige egenskapene til å håndtere kalde temperaturer og forhold som inkluderer snø og is. Områder som har mindre av en vintersesong, kan all-værsdekk være en god løsning. Hvis de er vintergodkjent, kan de takle vintertemperaturene og -forholdene, men de fungerer også bra om sommeren, så de er gode året rundt dekk.

For mer informasjon om premium dekk som holder deg trygg på veien, besøk: https://www.nokiantyres.no/