My Vinterdekk Blog
Forsikre deg om at dekkene takler vinteren
Forsikre deg om at dekkene takler vinteren

Forsikre deg om at dekkene takler vinteren

vinterdekk

I vintersesongen trenger du vinterdekk. Vinterdekk er dekk som er offisielt godkjent for vinterbruk. Dette betyr at de er bygget for å overvinne utfordringene vinteren bringer. De vil gi deg grep og kontroll selv i de tøffeste værforholdene, og de vil kunne skyve både snø og slask til siden slik at dekket kan forbli i kontakt med gateoverflaten. Gummiblandingen som brukes er på som vil forbli myk og smidig under lave temperaturer og vil ikke bli hard som sommerdekk brukt om vinteren.

Sommerdekk bruker en helt annen gummiblanding, slik at de gir best ytelse under sommertemperaturene. De vil imidlertid bli harde ved temperaturer under null grader og bør av denne grunn ikke brukes i vintersesongen. De vil ikke være i stand til å gi grep og trekkraft, da de er harde og vil ikke være i stand til å tilpasse seg overflaten og slitebanen deres er ikke designet for å håndtere snø og is, så de kan ikke gi den sikkerheten du trenger under kjøring i løpet av vinteren.

Om vinteren har du avhengig av hvor du bor, opp til tre forskjellige alternativer. Hvis piggdekk er tillatt, vil du ha to dedikerte vinterdekk, piggdekk og ikke-piggdekk. Disse dekkene skal kun brukes i vintersesongen og vil bli paret med sommerdekk, og du skifter dekk mellom årstidene. Vinterdekkene er allerede bedre når temperaturen treffer minusgrader. Så du bør endre deg allerede når temperaturene synker.

Mellom piggdekk og ikke piggdekk har piggene bedre grep om is, mens de er like på snø. Det er ikke sikkert at du kan bruke piggdyrene i alle land, så du må sjekke dette. Hvis du planlegger å reise mellom forskjellige land, må du huske dette og sjekke hva som er tillatt.

For områder som ikke har for mye vinter, men du fremdeles vil ha sikkerheten til vinterdekk, kan dekkene til allvær være det beste alternativet. De fungerer som vinterdekk i vintersesongen og sommerdekk i sommersesongen, så du kan glemme værmeldingen du alltid er klar til å kjøre.

For mer informasjon om vinterdekk, besøk: https://www.nokiantyres.no/