My Vinterdekk Blog
Sjekk at dine nåværende vinterdekk er i god stand
Sjekk at dine nåværende vinterdekk er i god stand

Sjekk at dine nåværende vinterdekk er i god stand

vinterdekk

Når du står overfor vinterføre er det ikke nok at du klarte å bytte til vinterdekk slik at du er klar for vinteren. Du må også sjekke at vinterdekkene er i god stand. Vinterforholdene er så utfordrende å kjøre i, at du absolutt trenger å få de beste egenskapene ut av dekkene dine. Det er noen viktige ting med dekk, det ene er at slitebanen må være mer enn 4mm, dekktrykket skal være som anbefalt i bilens manual, og da skal dekket være fritt for kutt eller skader forårsaket av fortauskanten eller annet. skarpe objekter.

For vinterdekk, hvis du bruker piggdekk, bør du også sjekke at piggene fremdeles ser bra ut og at du ikke har mistet for mange. Hvis du er usikker, kan det lønne seg å kjøre til en dekkstasjon for å få dem til å sjekke dekkene for deg, for å se om dekkene fremdeles er trygge å kjøre med om vinteren. Piggdekk skaper trekkraft på is med piggene, der de piggfrie dekkene bruker gripende partikler og innovasjoner i slitebanen. Imidlertid vil et piggfrie dekk uten pigger være dårligere enn et ikke-piggdekk. Når den har alle piggene, vil piggdekket ha et litt bedre grep på is og pakket snø.

Hvis dekkene ikke er i god stand, kan du lure deg selv til å tro at du har gode og trygge dekk, mens virkeligheten kan være ganske annerledes. Når en bensinstasjon skifter dekk for deg, vil de sjekke dekkene før de monterer dem. Hvis du montert dem selv, vil du ikke få en gratis vurdering av dekkets tilstand.

Dekktrykket påvirker rullemotstanden, så hvis du har lavt dekktrykk kan du skade dekkene, men også rullemotstanden vil være høyere slik at dekkets slitasje blir høyere og det vil også bilens drivstofforbruk, slik at det kan bli dyrt . Dekkens ytelse vil også bli påvirket, og hvis dekktrykket er for lavt, kan det føles at du har et flatt dekk. Så gjør det å sjekke dekktrykket til en del av rutinen din, når du uansett stopper på bensinstasjonen.

For mer informasjon om vinterdekk, besøk: https://www.nokiantyres.no/