My Vinterdekk Blog
Forsikre deg om at vinterdekkene dine er offisielt godkjent for vinterbruk
Forsikre deg om at vinterdekkene dine er offisielt godkjent for vinterbruk

Forsikre deg om at vinterdekkene dine er offisielt godkjent for vinterbruk

sommerdekk

Hvis du planlegger å bruke dekk i vintersesongen, må du forsikre deg om at de er godkjent for vinterbruk. Når det gjelder vinterdekk, vil de selvfølgelig alltid være godkjent, eller i det minste skal de være for å kunne selges som vinterdekk. Dette er ikke alltid sant når det gjelder dekk til all slags vær eller et annet mer allround dekk. Du kan bli lurt til å tro at dekkene er vintergodkjent, men det er de ikke. Helårsdekkene som er tilgjengelige i Nord-Amerika, høres ut som om de ville være brukbare i vintersesongen, men dette er ikke tilfelle. Helårsdekkene dekker alle årstider unntatt vintersesongen. Her bør du i stedet bruke vintergodkjente allværsdekk.

Hvis de er vintergodkjent for alle dekk, kan de brukes til alle værforhold, og du kan glemme værmeldingen. Du kan bruke disse dekkene året rundt eller bare bruke dem i den kaldere perioden og deretter bruke sommerdekk i den virkelig varme perioden. Fordelen med å gjøre dette er at du kan ha veldig god ytelse om sommeren, da sommerdekk kan gi en bedre ytelse under varme dager. Dette kan være av interesse hvis du har en bil med høy ytelse. Allværsdekkene kan da sørge for at du fremdeles er trygg i den ustabile perioden hvor du kan ha godt vær eller dårlig vær. Hvis du bor i områder som med sikkerhet vil ha en lang vinter, er det ikke noe fornuftig, da du er bedre med å bytte til et sett med dedikerte vinterdekk og deretter veksle mellom disse og sommerdekkene med høy ytelse for å gi deg med den beste ytelsen gjennom året.

Det kommer i utgangspunktet ned til din personlige preferanse på hva du vil og hvor du bor. Nøkkelen er at du har vintergodkjente dekk når du har vinterforhold, og at du ikke risikerer livet ditt ved å prøve å kjøre under vinterforhold med dekk som ikke er godkjent for de forholdene. Sikkerhet bør alltid komme først, og hvis du vil kombinere sikkerhet med best ytelse, bør du bytte dekk i løpet av året for å oppnå dette.

For mer informasjon om dekk som er offisielt godkjent for vinterbruk, besøk: https://www.nokiantyres.no/