My Vinterdekk Blog
Sikkerhet for piggfrie dekk
Sikkerhet for piggfrie dekk

Sikkerhet for piggfrie dekk

sommerdekk

De piggfrie dekkene kan i noen tilfeller være bedre enn et piggdekk. Dette gjør at valget for vinterdekk ikke alltid er så greit. Du kan i dag få piggfrie dekk, også kjent som friksjonsdekk som har utmerket grep på snø og is. Dette var ikke alltid tilfelle tidligere, hvor piggdekkene var langt overlegne og hvis du trengte godt tak på is, hadde du bare valget mellom piggdekk. Nå for tiden må du kanskje tenke nytt på det åpenbare valget ditt, siden innovasjonen og teknologien har kommet mye når det gjelder de piggfrie dekkene.

Med piggfrie dekk trenger du ikke å bekymre deg for å miste noen pigger når du starter raske starter eller stopper raskt, noe som kan være vanskelig for piggene. Nappene vil også ha på grunn av slitasje, slik at de blir mindre. Dette er noe du ikke har med de piggfrie dekkene. Siden du da også er i stand til å kjøre i alle land med friksjonsdekk, blir de mer fleksible, og du kan montere dem tidligere hvis du føler deg mer komfortabel med det, mens du venter på vinteren.

Piggdekk krever ofte at du kjører forsiktig til å begynne med, slik at piggene kan stille seg ordentlig. Nappene er også retningsbestemte, slik at du ikke bør endre rotasjonsretning mellom årstidene. Så når du roterer dekkene, må du alltid holde venstre sidedekk på venstre side og høyre dekk på høyre side. Retningendring kan føre til at piggene faller ut. De ikke-piggdekkene har greppartiklene integrert i slitebanen, så det er ikke noe du kan miste. Men med slitasje vil du få en viss reduksjon av det, og det er også grunnen til at det er viktig at du bytter utslitte dekk til nye dekk når slitedybden når 4 mm.

Når du velger nye dekk til bilen din, kan du definitivt vurdere ikke-piggdekk uansett hvilke vinterforhold du planlegger å kjøre i. Bare sørg for at du velger et vinterdekk av høy kvalitet som har de beste egenskapene på is og snø, så det har ikke noe å si om du velger et piggdekk eller et ikke-piggd vinterdekk, da begge dekkalternativene kan gjøre jobben og gi trekkraft som trengs for å komme deg trygt til destinasjonen du skal uten forsinkelser eller problemer.

For mer informasjon om friksjonsdekk, besøk: https://www.nokiantyres.no/