My Vinterdekk Blog
Utmerket grep på snø og is
Utmerket grep på snø og is

Utmerket grep på snø og is

sommerdekk

Utmerket grep på snø og is er i utgangspunktet det du ønsker av vinterdekkene dine. Dette er i utgangspunktet det som gjør et vinterdekk bra for vinterbruk kontra et dårlig dekk, som kanskje ikke kan vise de samme egenskapene. Det er ofte piggdekkene som vil ha de beste egenskapene under disse forholdene, da piggene vil bidra til å gi det ypperlige grepet på is, mens både snø og pigg har en tendens til å ha ganske like egenskaper på snø. Imidlertid kan de nye ikke-piggdekkene oppfylle dette løftet på grunn av nyvinninger både i slitebanen og utformingen av slitebanen. Siden de ikke vil ha pigger, må de stole på slitebanen for å produsere disse egenskapene.

I dag trenger du ikke å velge mellom piggdekk eller piggfrie dekk for å sikre at du har utmerket grep på snø og is, som nå kan du ha dette i piggfrie dekk. Valget blir mer ned til å velge riktige dekk og dine personlige preferanser. Noen mennesker foretrekker fortsatt piggdekk, fordi de bare føler at de er tryggere, mens andre allerede har adoptert dekkene som ikke er piggdekk og har forstått at de i dag er i stand til å ha samme ytelse om vinteren som piggdekkene.

Både piggfrie dekk og piggdekk er dedikerte dekk, som krever at du har et nytt sett dekk i varmere årstider. Så selv om du velger piggfrie dekk, er de ikke til bruk hele året. Du har noen dekk som er godkjent for vinterbruk, de er de såkalte allværsdekkene. De vil fungere som vinterdekk når temperaturen synker og som sommerdekk når du kjører i varmere temperaturer.

Dette gir en god bruk året rundt, og du kan glemme værmeldingene helt. De vil imidlertid ikke være like gode som de beste vinterdekkene, da de må dekke et bredere spekter av egenskaper. De vil imidlertid være mye bedre enn å ha sommerdekk i vintersesongen, som er veldig farlig, og ha vinterdekk i sommersesongen. Det siste er ikke farlig som sådan, men dekkene slites raskere enn forventet på grunn av at dekkene blir for myke.

For mer informasjon om både piggfrie dekk og piggdekk som er bra på snø og is, besøk: https://www.nokiantyres.no/