My Vinterdekk Blog
Vinterferie med bil krever riktige dekk
Vinterferie med bil krever riktige dekk

Vinterferie med bil krever riktige dekk

vinterdekk

Å ta familien på vinterferie vil kreve at du ser på hvilke vinterdekk du trenger. Hvis du ikke vil forlate landet ditt, vil det ikke være noen endringer i regelverket, men hvis du forlater landet ditt, kan det være noen dekk som ikke er tillatt. For vinterkjøring kan piggdekk være forbudt i visse land eller på noen av veiene. Dette kan skape et stort problem hvis du ikke er klar over det og ikke har tatt hensyn til.

Den tryggeste innsatsen når du kjører gjennom forskjellige land er alltid å ha piggfrie dekk som er godkjent for vinterbruk. Da overholder du alltid lokale lover. Hvis du ender opp med piggdekk i Tyskland, der det er forbudt, kan du bli bøtelagt og forbudt å fortsette reisen før du bytter dekk. Dette vil da kreve at du får bilen tauet til en bensinstasjon hvor du kan kjøpe nye dekk, og hvor de da kan bytte dekk for deg. Så etter at du har kjøpt et nytt sett med dekk, betalt slepet og boten for å begynne å kjøre, kan du fortsette kjøreturen. Som du kan anta at dette kan være ganske kostbart, og du kan ende opp med å bruke en stor del av feriebudsjettet på dette. Du vil sannsynligvis bli forsinket på reisen din, så det vil ikke være en god start på ferien.

Avhengig av hvor du går, kan det hende du også er lovpålagt å ha snøkjettinger i bilen. Disse kan deretter kjøpes i bensinstasjonene underveis. De er ikke så dyre, så det vil ikke sette deg tilbake så mye pluss at de gir litt ekstra trekkraft hvis det er veldig kraftig snøfall. Snøkjeder kan enkelt tas på og tas av, slik at du bare kjører med dem når det er nødvendig.

Før du reiser til ferie er det viktig å også sjekke at vinterdekkene du har er i god stand. Du må kontrollere at de er fri for synlige skader, at de har tilstrekkelig gjenværende slitedybde og riktig dekktrykk. Hvis du merker problemer med dekkene, er det verdt å kontakte en dekkstasjon og be dem om råd. Hvis dekkene trenger mer luft, er det bare å fylle dem og ha en god tur.

For mer informasjon om vinterdekk, besøk: https://www.nokiantyres.no/